Home Swapping

20140202-231518.jpgPreiau un articol pe care l-am scris anul trecut pe primul meu blog:

In anul 2010 am făcut primul home swap. Aflasem despre acest tip de vacante încă din 2009, însa mi-a trebuit o buna perioada de timp sa-l conving și pe soțul meu. Multora cărora le-am povestit despre aceasta modalitate de vacanta, m-au privit cu un ochi suspicios, însa e probabil cel mai economic mod de-a petrece o vacanta în străinătate.

Sa va explic cum funcționează home swappingul. E un concept foarte simplu si gratuit. Prin home-swapping doua familii fac schimb de locuințe, pe o perioada determinata, în mod simultan sau non-simultan. Principalele angajamente sunt ca “noii locatari” sa îngrijească locuința si sa respecte faptul ca se afla în intimitatea altei familii.

Exista multe site-uri unde se propun schimburi, unele site-uri sunt gratuite, altele nu. Pentru început se completează un formular cu toate datele referitoare la locuința propusa: țară (regiunea), suprafața, dotările, perioada și durata de schimb. Se adaugă poze ale locuinței și o descriere detaliata a obiectivelor turistice din regiune și informații referitoare la zona căutata pentru schimb. Odată ce ați găsit un anunț care va interesează, faceți o propunere familiei și așteptați răspunsul. In cazul unui răspuns pozitiv, e foarte indicat sa comunicați în  mod regulat cu “familia de schimb”, sa va cunoașteți cât mai bine, sa creeați o legătura de prietenie, de încredere, sa le dați toate informațiile suplimentare de care ar putea avea nevoie. Sa nu uitam ca nimeni nu e foarte cool când vine vorba de a-și încredința casa și lucrurile personale unor oameni necunoscuți.

Cei ce doresc sa încerce acest tip de concediu vor avea de unde alege: destinațiile sunt foarte variate. Iata câteva site-uri de home swapping:

Switch Home (site gratuit)

Planet Swap (site gratuit)

Home Base Holidays (site recomandat de ziarul The Guardian, membership 35euro/an)

Home for Home (gratuit primele 30 de zile de la inscriere)

Noi suntem deja la a șasea experiența de home swapping; prima oara am făcut schimb în 2010, timp de o saptamana in stațiunea de ski Saint Veran în Alpii francezi iar doua oara am schimbat, în 2012, doua săptămâni, cu o stațiune în Dolomitii italieni, la Asiago. Am avut atunci ocazia sa vizitam tot nordul Italiei. In 2013 am schimbat o saptamana la Barcelona, și doua săptămâni la Londra. Anul acesta am schimbat cu Roma si Lucerne (Elvetia)

Home swappingul e practicat de multi ani încoace în tari precum Anglia, Franța, Irlanda, Italia.. E o experiență ce merita încercată, chiar dacă la început poate veți ezita putin. Nu e vorba doar o metoda ieftina si inteligenta de a avea un concediu prelungit, confortabil, ci si ocazia de a creea noi legături și de ce nu, noi prietenii.

Advertisements
Categories: Diverse | Tags: , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: