Castelul Windsor si Colegiul Eton

DSC_0845Castelul Windsor, cel mai mare și mai vechi castel locuit din lume, rezidenta Majestății sale, Regina Elisabeta a II-a, este situat undeva la ora cu trenul de Londra. Daca dețineți un Travel Card nu este necesar sa achiziționați un bilet de tren, castelul fiind situat în zona 6 a Londrei. Posesorii de London Pass, au acces gratuit la castel.

Castelul este o minunata fortăreață medievala a cărei construcție a început încă din vremea lui William Cuceritorul și care a fost ajustata și modificata de-a lungul istoriei de către monarhii britanici.

5 motive pentru care Castelul Windsor merita văzut:

 • In primul rând pentru ca are o arhitectura medievala splendida și este foarte bine prezervat.
 • In al doilea rând pentru ca aici este înmormântat Henric al VIII-lea, cel mai celebru monarh Britanic
 • Este o locația ideala pentru a scăpa de nebunia din Londra
 • Cu toate ca în interior seamănă foarte mult cu Buckingham-ul, colecțiile de arta, de arme, de mobilier îl fac deosebit.
 • Vizita durează intre 2 si 3 ore, însa este mult mai relaxant decât la Buckingham. Clădirile sunt mult mai vast amplasate pe domeniu, grădinile și parcurile mai mici dar mai numeroase.

La o aruncătura de bat de Windsor se afla localitatea Eton și prestigiosul Eton College. Faimosul liceu, fondat în 1440 de regele Henric al VI lea al Angliei și a fost inițial destinat școlarizării a 70 de elevi numiți “King’s Scholars” (bursierii regelui) Astăzi la cunoscutul colegiu învață 1290 de elevi, din care doar cei 70 de “bursieri” care au trecut examenul de admitere, sunt scutiți de taxa de școlarizare estimata la 26 500 lire sterline pe an.

La renumitul liceu au studiat mari personalități Britanice: Poetul Shelley, Ducele de Wellington, George Orwell, Henry Fielding, Ian Fleming, 19 prim DSC_0923 miniștrii ai Angliei printre care James Cameron, prinții Henry și William…

De ce sa mergi la Eton?

 • Ghidul e foarte bine informat și va va explica lunga și interesanta istorie a acestui celebru colegiu de băieți.
 • Veți avea ocazia sa stați în băncile celei mai vechi clase de la Eton ce datează de peste 300 de ani.
 • Veți putea descifra numele celebrilor școlari de la Eton, scrijelite în balustradele și băncile din vechile săli de clasa
 • Veți înțelege cum e sa fii un student la o școala de mare prestigiu mondial, unde în loc de uniforma se poarta frac, papion și joben.
 • Plimbarea de la Winsor la Eton este o plăcere. Căsuțele medievale sunt ornate cu flori, strazile pietruite, ai impresia ca te afli cu doua secole în urma.
 • Vizita la Eton este inclusa în London Pass
Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: