Barcelona

Rocamadour à Barcelone Pâques 2013 (542)Nu-mi amintesc precis când am decis sa vizitam Barcelona, sau dacă mi-am dorit acest lucru în mod deosebit însa Barcelona este, după părerea mea, în clasamentul top 3 al orașelor must visit al Europei, o galerie de arta sub cerul liber, un oraș superb. Am ajuns la Barcelona în Aprilie 2013, fără a ști mare lucru despre acest oraș, am plecat cu gândul ca ne vom descurca noi, lucru care nu îl fac aproape niciodată. Aveam sa stam la Barcelona o saptamana și nu eram deloc pregătită pentru minunata experiență ce avea sa urmeze.

Se știe ca vara la Barcelona este extrem de torida, de aceea va recomand sa vizitați acest oraș toamna sau primăvara, în primul rând pentru a evita hoardele de turiști și pentru a scăpa de căldura sufocanta a verii.

In principiu, Barcelona nu este mai scump comparat cu Roma sau Paris. Daca încercați sa luați masa în zonele mai putin turistice și sa călătoriți mai degrabă cu mijloacele de transport în comun decât cu autobuzele turistice, cu siguranță nu veți fi faliți.

Ce sa nu ratezi la Barcelona:

– Piața La Boqueria. O piața extrem de animata și aglomerata, este o adevărata delectare a simțurilor; tarabe multicolore, aranjate și dichisite la perfecțiune, fructe coapte înmiresmate și parfumate, pești de toate felurile, creveți și scoici, expuse pe tejghele cu gheata în cele mai creative feluri, turiști zgomotoși ce se înghesuie e aleile înguste în căutarea unei gustări delicioase.

Pont: Mare atenție la hoții de buzunare care mișună neîncetat în aceasta piață.

Sagrada Familia. Este probabil cea mai ciudata și impresionanta biserica din câte mi-a fost dat sa vad. Începuta în anul 1882 și încă în costrucție, este opera celebrului arhitect catalan Antoni Gaudi. Bazilica este o opera de arta prin excelenta, o combinație ciudata intre stilul gotic și art nouveau, o bijuterie arhitecturala unica în lume inclusa în patrimoniul UNESCO.

Pont: Pentru a evita cozile interminabile, încercați sa ajungeți la Sagrada dimineața de la prima ora. Biletul costa undeva la 20-25 de euro , include și o vizita în turn. Știu, vi se pare scump pentru a vizita o biserica, însă va garantez, vizita face absolut toți banii!

Gasa Battlo. O alta minune arhitecturala al maestrului Antoni Gaudi. Numita și Casa dels Ossos (Casa oaselor) este o clădire construita în stil modernist și art nouveau unde telul artistului a fost sa elimine total liniile drepte. Ornata cu mozaic în culori vii, geamuri diforme și decorata în modul cel mai ciudat posibil, Casa Battlo merita o vizita iar prețul de intrare este undeva la 20 de euro.

Casa Mila sau La Pedrera este o alta opera a maestrului catalan Antoni Gaudi, o alta clădire inovativa ornata cu onduleuri și fier forjat în linii curbe. Urcați neapărat acoperișul clădirii și observați ciudatele coșuri de fum decorate cu sticla și ceramica sparta.

Parc Guell. Acest surprinzător parc ce se situat pe colina El Carmel, este un muzeu în aer liber, regrupând cele mai avangardiste creații ale maestrului Antoni Gaudi și este locul ideal de a petrece o zi pentru a re-descoperi geniul lui Gaudi. Intrarea este gratuita.

-Bari Gotico (cartierul gotic) considerat ca fiind cartierul cel mai vechi al Barcelonei, se mândrește cu o minunata arhitectura gotica ce datează încă din evul mediu. Străzile înguste, răcoroase și foarte animate sunt locul ideal pentru o lunga plimbare de după-amiaza.

Ce sa faci la Barcelona

– Faceți o plimbare pe Las Ramblas, bulevardul pietonal răcoros al Barcelonei pana la columna lui Cristofor Columb; luați o gura de apa de la celebra fântână de pe Ramblas pentru a fi siguri ca va veți întoarce curând la Barcelona.

– Urcați cu telefericul sau cu funicularul pe Montjuic si bucurați-va de aceasta oaza de verdeața. De aici, aveți o panorama splendida asupra orașului, și asupra portului.  Tot aici se pot vizita Castelul Motjuic și galeria de arta Fundation Miro.

-Degustați o paella, beți o sangria răcoritoare în Piazza del Reial și ascultați perușii gălăgioși ce-și au cuiburile în înalții palmieri ce ornează mica piațetă.

-Vizitați Muzeul Picasso. Situat în inima cartierului gotic, muzeul Picasso regrupează importante lucrări ale marelui pictor, atât din perioada sa albastra și nu numai.

– Asistați la un concert de muzica catalana la Palau de Musica Catalana

9 opinii despre Barcelona:

3 lucruri pe care le-am învățat:
– in Catalana Buna ziua = Buen Dia; La revedere = Adeu
– autobuzele nu circula pe traseul normal în zilele de duminica 
– in gări, nu poți accede la peron fără bilet.

3 lucruri care mi-au plăcut în mod deosebit:
– la Barcelona cam toată lumea vorbește franceza
– amabilitatea oamenilor
– trenurile super curate și moderne

3 lucruri care nu mi-au plăcut:
– mizeria de pe străzi…
– faptul ca sunt de zece ori mai multi turiști decât te-ai aștepta
– faptul ca Sagrada Familia nu mai e un lăcaș de cult, ci un loc unde se înghesuie puhoaie de turiști..

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: